Д-р Александър Симидчиев оглави Комисията по здравеопазване към парламента.

По този повод д-р Веселка Христамян написа във фейсбук профила си:

Да работиш по определени каузи с истински отдадени хора, е привилегия! Когато те са безспорни експерти, е шанс за успеха на каузата!

Днес д-р Alexander Simidchiev от Демократична България беше избран за председател на постоянната комисия по Здравеопазване в 45-тото Народно събрание!

Вярвам, че започва промяна към добро за здравето на българските граждани! И да, България може много повече!“

Д-р Александър Симидчиев и д-р Веселка Христамян

Д-р Александър Симидчиев е избран за народен представител като част от гражданската квота на Демократична България-обединение. Специалист е по белодробни болести, вътрешни болести и здравен мениджмънт. Работи в Централна клинична болница при Медицински институт на МВР в София, началник на отделение по Функционална диагностика. Медицински директор е и на Центъра по електронно и дистанционно обучение при Медицински университет в Пловдив. Той е автор на първия в страната онлайн курс по дигитална медицина. Почетен член на Клъстера за дигитално здравеопазване. Има активна позиция по темата за опазване на околната среда като председател на Сдружение “Въздух за здраве” и като член на неформалната мултиекспертна група за климатични промени. Бил е главен лекар в една от най-големите фармацевтични компании в Канада.