Д-р Николай Шарков е избран за ковчежник на Световната дентална федерация (FDI). Това съобщава Българското национално радио.

Изборът е станал след тайно гласуване на 193-ма делегати от над 130 държави.Световната дентална федерация е единствената дентална организация. Тя  е основният представителен орган за над един милион лекари по дентална медицина по целия свят.

„Тази изключително висока чест за мен и за нашия съюз красноречиво говори не само за авторитета ни, но и за свършената от 2001 г. насам дейност за развитието на денталната професия.
За пореден път доказахме, че България, чрез нейните представители, може да бъде водещ пример в различни европейски и световни организации за перфектно свършена работа.

Абонамент за „Стоматологичен свят“ на PDF за 2022 година можете да заявите тук


Гордея се, че като представител на Български зъболекарски съюз ще бъда един от 4-мата преки ръководители на Световната дентална федерация, като член на Изпълнителния комитет на FDI“, сподели д-р Шарков.


Д-р Николай Шарков досега бе съветник в Съвета на FDI и член на борда на федерацията. Сега ще има отговорността да управлява бюджета и финансите на FDI, както и да изпълнява инвестиционните програми, предварително гласувани от Съвета и Общото събрание.

Източник: Българско национално радио