За измами на пациенти дентален специалист е задържан в Перник , съобщават от пресцентъра на Районна прокуратура – Перник.

Ето пълното съобщение:

“Днес, 18.02.2021 г., с постановление на наблюдаващия прокурор в Районна прокуратура – Перник за срок до 72 часа е задържан И.П. (на 34 години). Той е привлечен в качеството на обвиняем за извършено от него престъпление по чл. 209, ал. 1 от НК – въвеждане в заблуждение с цел имотна облага.

В хода на разследването е установено, че в периода от м. януари 2020 г. до 15.09.2020 г., в клиника в гр. Перник, мъжът извършил измами спрямо трима пациенти. Той ги заблудил относно поставянето на дентални импланти и метолокерамични коронки. С действията си денталният специалист причинил на пострадалите имотна вреда в размер на 17 003 лева.

Спрямо обвиняемия И.П. е взета мярка за процесуална принуда – забрана за напускане на пределите на страната.

Предстои Районна прокуратура – Перник да внесе в съда искане за определяне на мярката за неотклонение „задържане под стража“ спрямо И.П.”

Съобщението на прокоратурата в Перник съвпада с разследването на Нова TV за измами на пациенти от дентален специалист, в което се казва, че:

„Пациенти обвиняват зъболекар в измами с импланти за десетки хиляди левове. Според зрители на Нова TV схемата продължава вече близо 2 години. Измамените са десетки, а парите – хиляди. 

Общото между всички измамени е, че през последните две години се доверяват на един и същи зъболекар – д-р Ивайло Валериев Петров. Всички те попадат в схемата му и губят. Едни само пари от тези измами, но при други последствията са и здравословни.

За последните 2 години докторът сменя 5 адреса в София и един в Перник. Това разказват хора, които са се лекували при него. В града на миньорите той използва кабинет под наем.”

Напомняме, че „Стоматологичен свят“ вече уведоми своите читатели за тази история:

Още на 24 ноември 2019 г. на собствената си фейсбук страница Tania Francis Dental Laboratory споделя:

❗️ВНИМАНИЕ, ЗЪБОЛЕКАР – ИЗМАМНИК❗️

Лицето ИВАЙЛО ПЕТРОВ, подвизаващ се като зъболекар в „Dental Clinic Petrov, АИППИПДМ-МИПДЕНТ – ул. Балша 19“ е ИЗМАМНИК.

Завлича с големи суми, както пациенти, така и зъботехнически лаборатории. ПАЗЕТЕ СЕ ОТ работа с въпросното лице!❗️

МОЛЯ, СПОДЕЛЕТЕ ТОЗИ ПОСТ, ЗА ДА ПРЕДОТВРАТИМ БЪДЕЩИ ИЗМАМИ И ЗЛОУПОТРЕБИ.”

Стоматологичен свят