Зъболекарски кабинети в София приемат плащания с криптовалути, заявява Боян Келчев, съосновател на poype.io, по www.bloombergtv.bg

„В София има над 40 обекта, които приемат плащания с криптовалути, включително ресторанти, барове, заведения, зъболекарски кабинети, фризьорски салони. Това заяви Боян Келчев, съосновател на poype.io, в предаването “В развитие” с водещ Вероника Денизова.

“За последните четири месеца пазарът на криптовалути се удвои – това е основната тенденция”, посочи Келчев.

Той отбеляза, че криптопазарът вече съществува почти 12 години, като основните движещи сили зад него са подобни на тези, които движат технологичните компании – ефектът на мрежата. Друг фактор е експоненциалният растеж, стана ясно още от разговора.

“Все още е рано да се успокои криптопазарът, това е един цикъл, който вероятно ще продължи още дълго време”.

Темата за реалностите на денталния пазар у нас можете да проследите в тези публикации:

Зъболекарите у нас отчитат спад в прегледите на пациенти 

Как да активизирате вашите дентални специалисти? 

Х конференция на Асоциацията на денталните мениджъри в България (АДМБ). Защо понятията маркетинг и реклама са смислово остарели и с какво ги заменяме?

„Келчев коментира скорошното поскъпване на доджкойн след публикации за криптовалутата в социалните мрежи от главния изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск.

“Не може да се предрече какво ще стане с доджкойн. Ако достатъчен брой хора вярват в това и достатъчен брой хора го ползват, то няма нищо лошо”, отбеляза гостът.

Според него фундаментите в криптовалутите не са при доджкойн, но все пак съществуват над осем хиляди проекта, които “са живи, работят и има хора, които ги подкрепят”.

“Фундаментите са при койните, които следват основните принципи на криптовалутите… Това е нова финансова система, с която старата започва да се слива. Двете инфраструктури ще се прелеят”.

По думите на госта регулациите не са притеснителни за криптовалутите, имайки се предвид, че контролират прането на пари и всякакви други престъпни дейности.

“Колкото по-скоро държавите започнат да създават регулации, толкова по-добре”.

Друга тема, на която Колчев се спря, е поскъпването на етер. Той прогнозира, че скоро криптовалутата може да достигне цена от десет хиляди долара.“

Целия разговор вижте във видео материала.

Източник: www.bloombergtv.bg