Зъботехници също са измамени от стоматолога д-р Ивайло Петров – сред тях и Иван Бурджев. Това става ясно от продължаващото разледване на Нова телевизия.

Още измамени от стоматолога д-р Ивайло Петров, за когото ви разказва разследване на NOVA. И зъботехници са сред десетките измамени за хиляди левове.

„Случаят на д-р Петров повдигна завесата за много подобни измами. Изразяваме съжаление и съпричастност към пострадалите пациенти и нашите клиенти. Аз персонално съм сред пострадалите. Благодарение на професионалния си опит успях да разбера, че съм измамен и да осъдя въпросния зъболекар. Измамен съм с около 4 000 лв.”,  обяснява председателят на Българската асоциация на зъботехниците Иван Бурджев.

Докато е вървяло делото на Бурджев срещу измамния стоматолог, той се е укривал през цялото време. Сред потърпевшите е и зъботехник от Перник, при която е работил д-р Петров. Според Бурджев пострадалите са много. Стоматологът им е поръчвал изделия, но не ги е заплащал.

Необходим е документ, който да регламентира отношенията между пациент, лекар и зъботехник

„Според мен случаите на измамени колеги са над 10-15. Защо се случва всичко това? Необходим е документ, който да регламентира отношенията между пациент, лекар и зъботехник”, смята председателят на БАЗ.

„Такъв регламент е необходим, първо, защото няма да се стига до такива рецидиви с толкова потърпевши. Второ – всеки участник в този процес ще знае своите права, задължения и отговорности”, смята главният секретар на Българската асоциация на зъботехниците Стоян Котев. Такъв документ няма в момента, допълва той, ние разработихме проект и го нарекохме „Назначение“. Той е задължителен според Закона за лечебните заведения и Закона за медицинските изделия. Трябва да бъде одобрен от Министерството на здравеопазването, Българския зъболекарски съюз и Българската асоциация на зъботехниците“.

Целия разговор гледайте във видеото.

Източник: Нова телевизия

Припомняме, че на 18 февруари Нова телевизия публикува първа част от разследването си. В същото време от пресцентъра на Районна прокуратура – Перник, съобщиха, че за измами на пациенти дентален специалист е задържан в Перник.

Същевременно Българската асоциация на зъботехниците призовава компетентните органи за бързи и адекватни мерки във връзка с обвинения в измами стоматолог. Тя разпространи становище на БАЗ, изпратено до д-р Николай Шарков, председател на Българския зъболекарски съюз (БЗС) и до УС на БЗС.

В ефира на „Здравей, България” по Нова телевизия председателят на Българския зъболекарски съюз (БЗС) Николай Шарков заяви: Българският зъболекарски съюз е омерзен от случая със зъболекаря, измамил десетки хора с хиляди левове. Никога не сме проявявали търпимост към подобно поведение“.

Тук можете да гледате гостуването на д-р Николай Шарков и д-р Боряна Нецова в ефира на „Здравей, България”.

Следете новините от сайта на „Стоматологичен свят“. Тук можете да се абонирате за електронното издание на „Стоматологичен свят“ – на PDF