• Your image title

  • Your image title

  • Your image title

„Безценни съвети за управлението на вашата дентална практика”

I и II част

 

Дентална имплантология
& тъканно направлявана
костна регенерация

Автор: д-р Кирил Кирилов

на PDF формат

Абонирайте се за изданията на "Стоматологичен свят". През 2020 г. те ще излизат

и ще се разпространяват

по електронен път – файловете са на PDF формат.

Some Alt Text
  • Your image title

  • Your image title

  • Your image title

Some Alt Text

    “Стоматологичен свят” излиза през 1997 г. Той е първото печатно издание в българския дентален бранш - създател на категорията "вестник". До 1997 г. са излизали само списания - „Зъболекарски преглед”, „Стоматология”.

   „Стоматологичен свят” извървя трудния път, печатайки се първоначално на вестникарска, след това на офсетова, а сега на хром мат хартия - от чернобелия до пълноцветния печат. По традиция се нарича вестник, защото форматът му и неговото позиционирането е свързано с това наименование.

   Формат А-3, пълноцветен печат, осем или девет издания в годината, 16 страници. Разпространява се само чрез абонамент.

   Има своя страница и във фейсбук - в."Стоматологичен свят" (Dental World-Bulgaria) - @StomSviat.

   Изданието е огледало на съсловния живот на българските зъболекари през годините на т.нар. преход, свързан с различните възгледи по отношение на въвеждането и реализирането на здравната реформа в стоматологията.

  Той отразява и постепенното навлизане на иновациите, дошли от модерния свят в българските дентални практики – в областта на имплантологията, пародонтологията, приложението на лазера в денталната практика, съвременното ендодонтско лечение, оборудването и пр. Тук се публикуват първите статии за приложението на имплатологията в ежедневната дентална практика (акад. Николай Попов), обучението по пародонтология (проф. Марк Данан, Франция), лицево-челюстната хирургия, ортогнатичната хирургия (доц. Антон Джоров), естетиката, офис-избелването и много други.

   От 2002 г. започват и публикациите, свързани с принципите на управление на денталните практики, ефективната комуникация зъболекар - пациент. Нарекохме тази гранична дисциплина, която не се изучава в денталните факултети, дентален мениджмънт. За да обобщим опита в това направление, през 2011 г. издадохме първа част на сборника „Безценни съвети за управлението на вашата дентална практика”, а през 2014 г. - втора част.

   По идея на "Стоматологичен свят" от 2009 г. се провежда конкурса "Мениджър на дентална практика", а от 2016 г. с ново наименование - "Дентален мениджър на годината" - бизнес награди за зъболекари "Адмира". Организатор на конкурса е Асоциацията на денталните мениджъри в България (АДМБ).

   Съвместно с АДМБ "Стоматологичен свят" издава и първото електронно списание за българския пациент и неговото орално здраве - "Съвети на зъболекаря".

За нас