Кои са сред първите български зъболекари, които се ваксинираха срещу Ковид?

Едва ли можем да дадем изчерпателен отговор на този въпрос, но днес се постарахме да съберем информация. Тя се базира на един сайт и на споделеното във фейсбук. Трима са от Варна и един от Добрич

Сайтът https://www.moreto.net/ пише, че д-р Ани Карчева, която е дентален лекар, е един от първите български зъболекари „във Варна, които се ваксинираха срещу Covid-19 с препарата на „Пфайзер и Бионтех“.

д-р Ани Карчева
Д-р Ани Карчева

За Moreto.net тя коментира личната си причина да се ваксинира.

Възползвам се от възможността, тъй като това е единственият начин епидемията да приключи по-бързо, коментира д-р Карчева.

„Това е началото на края. Много съм щастлива, че най-после има решение, което ще ни освободи от заболяванията, от икономическата криза, от всичко.

Ваксината ще ми даде за в бъдеще по-голяма свобода да упражнявам професията си, а също и по-голяма сигурност за пациентите ми, коментира още д-р Карчева.

Цялата публикация можете да прочетете тук

На личния си профил във фейсбук д-р Карчева споделя:

Е, случи се най-сетне! Днес получих първата доза от ваксината. Вярвам в науката и в това, че ваксината ще ни върне всичко, което ковид е на път да ни отнеме.“

Д-р Дамяна Красимирова, също се нарежда сред първите български зъболекари, които се ваксинираха срещу Ковид. Тя споделя емоционално във фейсбук:

Ваксинирана! По стечение на обстоятелствата 1-ва! Нека бъдем отговорни, заедно ще победим и този враг!!!!

Д-р Дамяна Красимирова
Д-р Дамяна Красимирова
Приложена ви е ваксината срещу Ковид
Съпругът д-р Росен Смуков: Щастлив момент с първата дама, ваксинирана днес. Влюбена и усмихната Коледа на всички ви 😍

Д-р Мариета Базитова споделя във фейсбук:

„Една неприятна година, все пак е на път да завърши добре. С първата доза от ваксината се надявам да се доближаваме до завръщането към нормалния начин на живот.“

Д-р Мариета Базитова
Д-р Мариета Базитова
Приложена ви е ваксината срещу Ковид

Д-р Цветозар Кисьов от Добрич също пубикува своя документ, доказващ, че на 28 декември се е ваксинирал срещу Ковид:

Д-р Цветозар Кисьов
Д-р Цветозар Кисьов
Приложена ви е ваксината срещу Ковид

Д-р Веселин Василев, отговорен лекар в Центъра за спешна медицинска помощ в община Белослав е първият ваксиниран срещу коронавирус във Варна. Имунизацията беше извършена в кабинет в сградата на Регионалната здравна инспекция. Стана ясно,че 2200 медици са заявили желание за ваксинация, списъкът обаче се променя динамично, тъй като и близо 100 стоматолози са изявили желание да се ваксинират, посочи Стоян Пасев, областен управител на Варненска област.

285 медици от Пловдив и областта са ваксинирани през първия ден от кампанията. В трите кабинета в РЗИ са имунизирани 125 медици от Спешна помощ, джипита и зъболекари. Това предаде БНР.

699 са общо са медиците, работещи на първа линия, които вече са ваксинирани срещу Covid-19 през първия ден на имунизацията. Това съобщи здравният министър Костадин Ангелов. Най-много са в Пловдив, следвани от София, Бургас и София-област.