Майка, баща и син – цяло семейство български медици стана жертва на коронавируса. Според “Амнести”, до момента инфекцията е отнела живота на поне 7000 медици, като най-много са жертвите в Мексико, САЩ и Великобритания, информира Дойче веле.

Цяло семейство български медици почина в резултат от инфекция с новия коронавирус. В четвъртък си отиде и медицинската сестра Ава Вакльова, чийто съпруг д-р Муса Вакльов и синът им д-р Емил Вакльов преди това също станаха жертва на инфекцията, напомня Дойче веле. Според неофициални сведения, в цяла България има общо поне дузина медици, починали от коронавируса.

В цял свят пандемията отнема живота на хиляди лекари и сестри. В нов доклад на правозащитната организация „Амнести интернешънъл” се говори за най-малко 7000 медици, станали жертва на Ковид-19.

В доклада на “Амнести” се посочва, че най-много медици са починали в Мексико – общо над 1300. Сред най-застрашените там са и хората, които хигиенизират болниците, тъй като в повечето случаи са принудени да работят без защитни облекла и маски.

Цялата публикация можете да прочетете тук