Нова TV: „Пациенти обвиняват зъболекар в измами с импланти за десетки хиляди левове. Според зрители на Нова TV схемата продължава вече близо 2 години, като дори излиза от пределите на страната. Измамените са десетки, а парите – хиляди. По следите на измамника тръгна Владислава Тричкова.

Общото между всички измамени е, че през последните две години се доверяват на един и същи зъболекар – д-р Ивайло Валериев Петров. Всички те попадат в схемата му и губят. Едни само пари от тези измами, но при други последствията са и здравословни.

Д-р Петров е на 34 г. Завършва висшето си образование в София. Именно от столицата започват и първите му измами. За тях сигнализират излъгани хора. Не само пациенти, но и зъботехници. Схемата, разказват те, почти винаги е една и съща. Всичко започва с капаро. Обикновено се дава на ръка и без документи.  

„Поиска ми капаро от 300 лева. След още две посещения каза, че иска да се плати цялата сума от 900 лева”, разказва Райчо Лютаков.

В някои от случаите след плащането лекарят изчезвал, без да извърши манипулацията, твърдят потърпевши. В други обаче правил това, за което му е платено. Или поне така казвал на пациентите.

За последните 2 години докторът сменя 5 адреса в София и един в Перник

За последните 2 години докторът сменя 5 адреса в София и един в Перник. Това разказват хора, които са се лекували при него. В града на миньорите той използва кабинет под наем, собственост на Людмила, която в последствие разбира за всичките измами.

Абонирай се за „Стоматологичен свят“ тук

„Освен измамите за импланти, които са най-фрапиращи, защото става дума за хирургична намеса, има хора, които са си предплатили по 200-300 лева за лечение на зъби”, разказва тя.

Сред предплатилите е и Райчо Лютаков, който през 2019 г. води 17-годишната си дъщеря при доктор Петров. В продължение на година зъболекарят лекува 3 от зъбите на детето. „Той беше усмихнат и вдъхващ доверие”, казва мъжът“.

Още по темата гледайте във видеото.

видео

Източник: Нова TV

(б.р) „Стоматологичен свят“ откри, че още на 24 ноември 2019 г. на собствената си фейсбук страница Tania Francis Dental Laboratory споделя:

❗️ВНИМАНИЕ, ЗЪБОЛЕКАР – ИЗМАМНИК❗️

Лицето ИВАЙЛО ПЕТРОВ, подвизаващ се като зъболекар в „Dental Clinic Petrov, АИППИПДМ-МИПДЕНТ – ул.Балша 19“ е ИЗМАМНИК.

Завлича с големи суми, както пациенти, така и зъботехнически лаборатории. ПАЗЕТЕ СЕ ОТ работа с въпросното лице!❗️

МОЛЯ, СПОДЕЛЕТЕ ТОЗИ ПОСТ, ЗА ДА ПРЕДОТВРАТИМ БЪДЕЩИ ИЗМАМИ И ЗЛОУПОТРЕБИ.

Абонирай се за „Стоматологичен свят“ тук

Ето някои от коментарите на зъболекари във фейсбук по повод сегашното разследване на Нова TV за тези измами:

Ужасно е това, гледах сутрешният блок по нова и бях възмутена. Утре 2 част ще излъчат. Аз за първи път чувам това име, определено трябва да му се прекратят правата. Злепоставя цяло едно съсловие.

Ако е млад колега и по този начин да започваш да градиш кариера с пациенти е недопустимо. Припомни ми незабравимия Тодор Колев в “ Опасен чар“.

Прочитайки заглавието, бях сигурна, че за него става въпрос. От много време валят „суперлативи“ за този колега, че завлича и пациенти, и зъботехници с големи суми и после се укрива.