Новото нормално – ваксинирането срещу коронавируса ще се повтаря на всеки две години. Това заявява изпълнителният директор на „Байонтех“ Угур Шахин в интервю за германското списание „Шпигел“, цитирано от БНР.

До края на лятото пандемията ще е под контрол, ако ваксинирането продължи със задоволителни темпове, казва още той

Според Шахин обаче е възможно да има нужда от има нужда и от трета доза от ваксината на „Пфайзер-Байонтех“ – най-късно до другата година.

Според изпълнителния директор на „Байонтех“ – най-вероятно от тук нататък ваксинирането срещу коронавируса ще се повтаря на всеки две години.

Абонирайте се за електронното издание на „Стоматологичен свят“ за 2021

Причината – ваксините ще бъдат модернизирани заради новите варианти на коронавируса, които ще се появяват. Нещо, което се случвало и с противогрипните ваксини.

Угур Шахин коментира още пред „Шпигел“, че това ще е новото нормално.

Кой е Угур Шахин

Угур Шахин
Угур Шахин

Според Дойче Веле: „Основателят на германската фирма „Biontech“ Угур Шахин е вече сред 500-те най-богати хора в света. Това съобщават няколко германски медии. Разработената от него ваксина срещу коронавирус го превърна в милиардер. Акциите на фирмата му през тази година увеличиха стойността си с над 250%.

Състоянието на Угур Шахин се изчислява на 4,2 млрд. евро, което го поставя на 493-то място в списъка на най-богатите хора на планетата. В Германия той се нарежда дори на 34-място по богатство, отбелязва вестник „Ди Велт“ и пояснява, че Угур Шахин притежава 17,3% от „Biontech“, както и опции върху акции на стойност от 115 милиона евро.