Нов български университет разкрива Медицински факултет със специалности медицина и дентална медицина. Това съобщава сайтът https://stolica.bg/

Партньор на проекта е общинската университетска Първа градска болница – “Св. Йоан Кръстител”, където ще бъде учебната база на кандидат лекарите.  На днешното заседание на Комисията по здравеопазване на СОС директорът на общинската болница проф. Цветомир Димитров представи предложението на проф. Пламен Дойнов, ректор на НБУ, за партньорство с университетската болница при създаването на Медицински факултет към университета.

Медицински факултет в частния НБУ ще е четвъртият в столицата. В София има Медицински университет-София, Медицински факултет в Софийският университет “Св. Климент Охридски” и Медицински факултет във ВМА с учебна база в Военна болница.

“Проектът ни е на много ранен етап и след година ще се внесат документите за кандидатстване. В този факултет ще има две спеицалности – медицина и дентална медицина”, потвърдиха от Нов български университет.

Първа градска болница “Св. Йоан Кръстител” е първата общинска в страната, която получи статут на университетска и ще е първата от общинското здравеопазване, която ще е база за обучение на студенти.

Предложението на ректора на НБУ за партньорство бе одобрено от общинските съветници в Комисията по здравеопазване и предстои да бъде гласувано от СОС.

Източник: https://stolica.bg/