Ще се подпомагат хората, които работят на първа линия, в това число лекари и медицински персонал

Още една онлайн платформа ще предлага безплатна психотерапевтична помощ и емоционална подкрепа в условията на Covid-19. Платформата ще помага на различни категории нуждаещи се лица, съобщава Българското национално радио.

Пред БНР психотерапевтът Цветелина Йосифова, председател на Българското общество по групова анализа и групови процеси, обяснява: „Всеки е уязвим. Но нашето намерение и желание е първо да достигнем до тези, които с в най-голям риск и считаме за най-уязвими – хората, които работят на първа линия: лекари, медицински персонал, ромски медиатори, възрастни хора, които живеят сами и са в някаква форма на изолация, хора, които са прекарали болестта или пък са под карантина, които са претърпели загуба.“ Това обясни пред БНР психотерапевтът Цветелина Йосифова, председател на Българското общество по групова анализа и групови процеси.

Консултациите могат да се провеждат както с видео сесия или чат с професионалист, така и по електронната поща. От понеделник ще заработи и телефонна линия към проекта. Услугите са безплатни. 

Тук можете да прочетете цялата информация и да чуете интервюто с Цветелина Йосифова.

Kabinet.bg е онлайн платформа за психотерапевтична помощ и емоционална подкрепа, създадена от Българското общество по групова анализа и групови процеси© с подкрепата на CEI – Central European Initiative.

Консултантите ни са екип от професионални психотерапевти, социални работници и психотерапевти в обучение, работещи под супервизия – с дългогодишен и разнообразен опит в индивидуална и групова работата с деца и възрастни и психо-социална работа в общността.

Covid-19 пандемията, в месеците в изолация и тревога, промени живота, ежедневието и навиците ни. Покачващият се брой на заболели по света и в България засилват усещането за живот „на пауза“. Тревожим се не само със здравето си. Тревожим се кои сме ние в новата ситуация и как ще продължим напред. Какво ще стане с живота ни?

В сложни времена имаме нужда от изслушване, разбиране и подкрепа. Това е и причина, поради която създадохме онлайн платформата Kabinet.BG – първото пространство за безплатна психо-социална подкрепа и психотерапия в условията на Coved-19 у нас.

Услугите ни са създадени за хора в риск и невъзможност за алтернативна психотерапевтична и емоционална подкрепа:

  • лекари и медицински персонал на първа линия;
  • хора в карантина;
  • здравословно или социално застрашени групи;
  • възрастни самотни хора;
  • хора, живеещи в изолация и с ограничен достъп до комуникация;
  • хора, претърпели болестта или загуба и техните близки;
  • жертви на домашно насилие;
  • младежи.

За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към фейсбук групата Сподели със „Стоматологичен свят“.

Акцентите от деня и седмицата следете и на нашата Фейсбук страница.