БЗС е категорично против откриването на факултет по дентална медицина към Нов български университет. Това се казва в писмо на д-р Николай Шарков, председател на БЗС. То е адресирано до зам.-председателите на организацията, членовете на УС, председателите на УС на РК на БЗС и др.

В писмото се напомня, че всички те са “в течение на обоснованите действия на БЗС срещу откриването на нови факултети по дентална медицина освен съществуващите три” – в София, Пловдив и Варна.

И още “Запознати сте с Резолюцията, гласувана единодушно от УС на БЗС на 19.06.2021 относно намаляването на бройките прием единствено и само на студентите по дентална медицина в изброените по-горе висши Медицински факултети.

Изненада и безпокойство предизвика у нас съобщението в медиите, че Нов Български университет (НБУ) иска да открие през 2022 г. нови факултети по медицина и дентална медицина.”

В писмото е подчертано, че съсловната организация “категорично се противопоставя на това действие на НБУ, касаещо откриването на нов факултет по дентална медицина.”

От зъболекарския съюз очакват подкрепа от Медицинските университети и денталните факултети към тях в София, Пловдив и Варна”.

Писмото на БЗС срещу нов факултет по дентална медицина в НБУ
Писмото на зъболекарския съюз срещу намеренията на НБУ да открие нов факултет по дентална медицина

Още по темата