Забранени са вече шлемовете и шаловете у нас като противоепидемично предпазно средство срещу Covid-19. Заповедта влиза в сила от днес – 1 февруари 2021 година. Защитните маски за еднократна или многократна употреба са задължителни на закрито и на открито сред повече хора. Това предаде Българското национално радио.

Обикновените медицински и текстилни маски вече са забранени в обществения транспорт и в магазините

Обикновените медицински и текстилни маски вече са забранени в обществения транспорт и в магазините в цяла Германия, след като Бавария първа предприе този ход заради силно заразните нови варианти на коронавируса. Вместо тях трябва да се използват FFP2, произвеждан в Китай като KN95, а в САЩ – N95. Алтернативата са маски за хирурзи в операционните.

Австрия се подготвя за същото решение, медицинският съвет препоръча да не се носят ушити вкъщи маски от подръчен текстил заради недостатъчната защита от новите варианти на вируса.

Маските FFP2 и FFP3 предпазват около 96%. Те са направени като чашки, прилепват плътно към лицето и не се допират до устните. Това обясни в предаването „Репортер“ Ростислав Курдов, председател на Регионалната фармацевтична колегия в Стара Загора.

Шлемовете и шаловете вече са забранени като противоепидемично предпазно средство срещу Covid-19 у нас. В аптечната мрежа се предлагат маски, които имат необходимите сертификати за качество. Вече се заговори и за препоръчителни и с висока степен на сигурност, коментира Ростислав Курдов. 

Чуйте повече в звуковия файл

Източник: Българско национално радио

Абонамент 2021
Абонамент 2021

Не забравяйте да се абонирате за “Стоматологичен свят” на PDF!

„СТОМАТОЛОГИЧЕН СВЯТ“ НА PDF Е ИЗЦЯЛО НОВ ПРОДУКТ: 

Видео и аудио вестник. С други думи – информация, статии, съчетани с вградени чрез линкове видео, аудио файлове, записани чрез фейсбук на живо събития.

КАКВО ПОЛУЧАВАТЕ?

– Гарантирано разпространение – чрез линк на собствения си e-mail

– Не го съхранявате на бюрото си, а в паметта на компютъра

– Онлайн събития, които са се провели по различно време във фейсбук, са събрани на няколко страници. Можете да ги гледате на спокойствие, когато имате време

– Такива възможности хартията не дава

– Разбира се, можете да го разпечатвате и на хартия, на принтер, формат А-3

КАК ДА СЕ АБОНИРАТЕ?

Едта опция за абонамет е 60 лв. с ДДС

Това е банковата сметка:

„ЕВЪР – НИКОЛАЙ ПЕНОВ” ЕООД
Райфайзенбанк (България) ЕАД
RZBBBGSF
BG71RZBB91551006818927

Основание – онлайн абонамент

Можете да заявите абонамент и на e-mail: ever.sp@abv.bg или sergeipenov@gmail.com