125 000 дози от ваксината на Пфайзер срещу Covid-19 идват у нас до края на тази година. Или непосредствено в началото на следващата година, обяви здравният министър проф. Костадин Ангелов. Това съобщи БНР.

Това стана ясно по време на днешното работно съвещание, свикано от премиера Бойко Борисов с членове на правителството.

Рисковите групи ще са първите, които ще бъдат ваксинирани. Освен медиците и полицаите, се добавят и други категории, каза здравният министър проф. Костадин Ангелов:

Възрастните хора от домовете. Трябва да отдадем изключително важно значение на българските учители, които също са на първа линия. Вървим напред по отношение на създаването на логистика за пристигането на ваксината. По предварителни данни първата, която очакваме да дойде в България, това е тази на „Пфайзер“, вероятно преди Нова година или непосредствено в началото на следващата година. Тя ще е безплатна и ще се поставя на тези, които абсолютно доброволно пожелаят, уточни проф. Костадин Ангелов

През изминалата седмица над 12 хиляди души са излекувани от Covid-19.

София излиза от областите с най-висока заболеваемост със над 1000 на 100 хиляди от населението, но в тази категория остават Габрово и Кюстендил. 

Източник: БНР