ИЗЛИЗА ОТ 1997 Г.

Some Alt Text

ВЕСТНИК НА БЪЛГАРСКИТЕ ЗЪБОЛЕКАРИ

Some Alt Text

Автор: д-р Пламен Бързашки

Some Alt Text

В подкрепа

на оралното здраве

Наблюденията върху Cantareus ORAL в клинична обстановка показват добър ефект при третирането на лезии върху устната лигавица. При повечето пациенти с доказани възпаления на устната мукоза намалява оплакванията както от възпалителните промени, така и тези на неприятен мирис от устата (foetor ex ore). Ето защо Cantareus ORAL допълва празнина във фармацевтичния пазар, като допълнително подпомага лечението на болестни състояния, характеризиращи се с повърхностно нарушаване целостта на оралната мукоза.
Като самостоятелна хранителна добавка или в комбинацията с антисептични медикаменти, дъвчащите бонбони Cantareus ORAL следва да станат предпочитан продукт при голям брой пациенти. Нещо повече, протекцията и стабилизирането на устната лигавица благодарение на слузта и хайвера от охлюви спомага за ликвидиране на една от причините за пародонталните заболявания и перимукозитите около дентални импланти, а именно бактериалната инвазия.

 
ПОЛЕЗНО И ВКУСНО
Дъвчащите бонбони Cantareus ORAL с екстракт от хайвер и слуз от охлюви Helix Aspersa Maxima представляват натурален продукт с разнообразни положителни физиологични проявления, който е особено подходящ при начална форма на пародонтални заболявания и афтозни стоматити. Благотворните му свойства се дължат на съдържащите се в слузта и хайверa от охлюви активни съставки и тяхното синергично взаимодействие.
Освен това химичните вещества, намиращи се в Cantareus ORAL, сред които естествената високомолекулна хиалуронова киселина и протеиносвързаните калциеви (Ca) и магнезиеви (Mg) йони, се усвояват напълно от организма за разлика от всеки изкуствено създаден техен еквивалент.
 

 

Сред състоянията, върху които Cantareus ORAL има особено положителен ефект, са:
 

 

  • Афтозен стоматит и различни форми на механично нарушаване целостта на устната лигавица;
  • Начални форми на пародонтални заболявания;
  • Перимукозити - възпалителни заболявания около дентални импланти;
  • Хейлити - възпалителни заболявания на устните;
  • Рагади на устните;
  • Глосити - възпалителни заболявания на езика;
  • Улцерозни стоматити и наранявания вследствие носене на снемаеми зъбни протези.


Всички те са сред най-честите в ежедневната дентална клинична практика, като освен че протичат с неприятна, компрометираща ежедневието симптоматика, почти винаги са съпроводени с отделяне на неприятна миризма от устата.
Наблюдава се положително въздействие при справянето със сухотата в устата вследствие на възрастови и хормонални промени в организма.
Едни от най-добрите допълнително подпомагащи терапията продукти, използвана в редица държави с висок медицински статут, са хранителните добавки с екстракт от охлюви.


ЗАЩО ОХЛЮВИ?
Лечебните свойства на сухоземните охлюви са известни още от древността, като Helix Aspersa Maxima става все по-ценен у нас и зад граница като суровина при производството на лекарства, козметични продукти и хранителни добавки.
Биохимичният анализ на слузта и хайвера от охлюви в частност показва съдържанието на сложен комплекс от натурални и активни компоненти, които благоприятстват за възстановяване нормалните функции на устната мукоза, храносмилателната и отделителната система. Слузта, която отделя градинският охлюв, е с богато съдържание на протеини, в чийто състав влизат всички т.нар. незаменими аминокиселини, които организмът не може да синтезира сам, но и които имат основна роля в развитието му. Сред отличаващите се съставки на слузта от охлюв са естествената високомолекулна хиалуронова киселина с размер над 300 килодалтона, антимикробни вещества, основно под формата на катионни пептиди, както и изобилстващо количество от гликопротеини, важен източник на енергия за организма, който има стимулиращ ефект върху имунната система и подпомага развитието на тъканите.
Хайверът от охлюви има високо съдържание на протеиносвързани минерални йони, в това число калциеви (Ca), магнезиеви (Mg) и медни (Cu) йони, липиди, от които голяма част полиненаситени (омега 6 и 9), разклонени мастни киселини, голямо количество незаменими аминокиселини и вещества, потискащи апоптозата, т.е. програмираната естествена клетъчна смърт.
Именно за да не се нарушат целостта и свойствата на намиращите се в слузта и хайвера химични вещества, предлаганият в дъвчащите бонбони Cantareus ORAL високоактивен екстракт от охлюви минава през иновативен процес на обработка, преди да бъде добавен.


БЕЗ ЗАХАР
Използваният подсладител не съдържа захари, а е изцяло на основата на полиоли, вещества от растителен произход с доказан некариогенен потенциал.
Използването на полиоли рязко намалява опасността от развитие на кариес при хора с установена предразположеност. Те стимулират отделянето на слюнка, осъществявайки допълнително протективно действие върху зъбите.
С приемането на полиоли се намалява киселинната атака след хранене върху зъбите до минимум, тъй като те не могат да бъдат усвоени от бактериите в устната кухина. Полиолите не полепват към повърхността на зъбите за разлика от захарите, при което нивото на зъбната плака намалява, а зъбната плака е основна причина за развитието на кариеса и пародонталните заболявания.
С наличието на полиоли и голямо количество калциеви (Са) йони в състава си дъвчащите бонбони Cantareus ORAL са безвредни за зъбните тъкани, като в същото време оказват изключително полезно въздействие върху устната лигавица.
Ниската калоричност (от 0 до 2.4 kcal/g), сравнена с тази на захарта (4 kcal/g), и нисък гликемичен индекс (около 25%) правят полиолите идеални за прием от хора, спазващи диети за редуциране на наднормено тегло или имащи проблеми с въглеродния обмен.
Присъствието на полиоли в хранителния режим на хората, страдащи от инсулинова недостатъчност, е особено желателно. Факт, дължащ се на бавната им абсорбция от храносмилателния тракт и липсата на рязко покачване на кръвната захар.
ЕФЕКТЪТ ОТ ИЗПОЛЗВАНЕТО НА Cantareus ORAL Е МНОГОКРАТНО ПО-СИЛЕН ПРИ СПАЗВАНЕ НА СТРИКТНА УСТНА ХИГИЕНА.

Цена на 1 опаковка

от 50 бонбона: 20 лв.

 

 

При поръчка на количества -

ОТСТЪПКА!

 

 

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

до посочен от вас адрес!

За да поръчате, моля попълнете

ФОРМАТА ЗА ПОРЪЧКА: