Водещ румънски дентален дистрибутор купува „Дентатехника“. Румънският дистрибутор на дентални продукти „Дентотал“ (Dentotal) с подкрепата на централно-европейския фонд за частни капиталови инвестиции „Абрис“ (Abris Capital Partners) придобива един от най-големите дентални дистрибутори в България. Това е фирма „Дентатехника“.

Тази новина бе съобщена днес, 24 август, 2021 г. от българския сайт „Медиапул“, позовавайки се на Abris Capital Partners.

Сделката трябва да бъде одобрена от регулаторните органи.

Известно е, че вече 30 години „Дентатехника“ е сред водещите вносители и дистрибутори на стоматологична и зъботехническа апаратура и консумативи у нас. 2021 година е юбилейна за фирмата.

Както информират от фейсбук страницата на фирмата „Днес „Дентатехника“ предлага разширена търговска база над 200 кв. м складови помещения. Обширна търговска и изложбена зали. Специализиран сервиз, конферентна зала с 80 седящи места кафе и зала за коктейли. Също така зала за демонстрации и обучение. Висококвалифицирани консултанти са винаги на разположение на клиенти и дистрибутори, готови да подпомогнат трудния избор сред многообразието от апарати и консумативи“. 

„Комбинирането на екипите и опита на Dentotal и „Дентатехника“, заедно със знанията и управлението на Abris, е изключително убедително предложение. Това казва Васил Попов, управител на „Дентатехника“, в съобщението на Абрис. Уверен съм – продължава той – че заедно ще изведем компанията на следващото ниво. Развълнуван съм да видя, че „Дентатехника“ се присъединява към групата Dentotal. Ще подкрепям активно групата за постигането на нейните амбициозни цели “

Целта на сделката е Dentotal да стане лидер в дистрибутирането на дентални продукти в региона.

С цялата публикация на „Медиапул“ можете да се запознаете тук

С новината в оригинал можете да се запознаете тук – от сайта на централно-европейския фонд за частни капиталови инвестиции „Абрис“ (Abris Capital Partners)