Как да коригирате умно цените на денталните услуги в инфлация, без да предизвикате отлив на пациенти?“ – видео интервю на „Стоматологичен свят“

Събеседници: Ирина Горялова и Петър Горялов, съоснователи на DreamersDo Академията за устойчиви дентални практики и Стойне Василев, финансов кунсултант, автор на книгата Умни пари“ и председател на Асоциацията на личните финансови консултанти.

Част дискутираните въпроси:

Кои са двете инфлации, които ни връхлитат днес? Забелязваме ли ги?

Какво ще стане, ако в едно малко село всеки един от жителите му получи по 100 000 лева?

Какво се случва в момента и как да действат денталните практики?

Официалната информация е, че „инфлацията ще се ускори до 4,5% до края на годината“. Това прогнозира Министерството на финансите. „През тази година обаче икономиката ни ще отчете ръст от 4 на сто“. Много зъболекари казват, че цените на ръкавиците са скочили 3 пъти, такса посещение на техници е повишена с 15%, цените на курсовете са се увеличили, и двойно – абонаментът за денталния софтуер – през последните 2-3 години, материалите – 9% на 13% като част от всички разходи за 2 години.

При какъв инфлационен индекс една дентална практика трябва да отреагира с повишение на цените? Същото важи ли и в периоди на дефлация?

Какво означава да създадеш стойност и преживяване на пациента?

Гледайте видеото

Информация за управленската работилница на тема: „Как да коригирате цените денталните услуги по време на инфлация“ можете да получите от тук