Видео интервю на “Стоматологичен свят”

За първи път „Стоматологичен свят“ осъществява видео интервю чрез фейсбук лайф. Този път гост е финансовият експерт Стойне Василев. Той е независим финансов консултант, инвеститор, предприемач и собственик на най-популярния сайт за лични финанси – SmartMoney.bg. Председател е и на Българска асоциация на личните финансови консултанти, автор на бестселъра “Моите пари”.

Наши гости са и Ирина Горялова и Петър Горялов, от Дриймърс Ду. Темата на видео интервюто е „Как да управляваме ефективно личните си пари при несигурност“.

Това е и темата на  предстоящата онлайн управленска работилница. Тя ще се състои на 13 септември, неделя, от 16 до 18,30 ч.

За първи път за целия дентален бранш!

Идеята за провеждането на тази работилница е на Ирина Горялова и Петър Горялов. Подкрепена е от АЛБА ТМ – официален представител на CARESTREAM DENTAL за България.

Във видеото Ирина и Петър отговарят на редица въпроси. Едни от които – защо са решили да организират управленска работилница точно на тази тема. Защо е отворена към целия дентален бранш.

Стойне Василев  разказва за своя път и защо е решил да се посвети на управлението на личните пари. И да помага на хората да го овладеят.

От 25 години той се занимава с пари, финанси, икономика, но решава да се фокусира върху личните финанси. Конкретният случай, който го провокира да се занимава с това, е пенсионирането на неговите родители. Двамата се пенсионират и вместо очакваните високи пенсии получават 1/3 или малко по-малко от последните си заплати. На тях буквално не им стигат средствата, за да си купуват храна, лекарства.

–  И аз си казах – споделя г-н Василев – добре, аз вървя по техния път – вървя по кариерата, висока заплата, осигуровки. Но ако продължавам така, аз ще достигна до тяхното място.

 Това го кара да чете, да се интересува, да търси и намери своето поприще.

–  Моята мисия – споделя той – е наистина да помагам на хората да управляват по-добре парите си и да живеят по-добре.

Според него „българите си правим много добре сметката, имаме отношение към цифрите, да си направим наистина добрите изчисления. Кое ни липсва? С години не сме имали никакъв избор – една банка, един застраховател, без възможност за инвестиции.

– И сега, когато има много възможности, нормално е хората да се страхуват, когато нещо не знаят. Това правим в работилниците – даваме основите на управлението на личните пари. Това не се учи в училище, нито в университетите има такъв предмет, казва той.

В интервюто обръщаме сериозно внимание върху съдържанието на самата работилница. Тя е основата, фундамента на управлението на личните финанси. В нея ще стане ясно какво означава лично богатство и човек може ли да се разглежда като една миникомпания. Кои са трите линии на защита, преди да инвестираме?

– Голямата ми цел е да има повече финансово грамотни хора. А специално за целия дентален бранш – да достигна до всички хора. Те да управляват по-умно парите си. Защото независимо дали си собственик,  управител или служител ти получаваш пари и трябва да ги управляваш.

Питаме Стойне Василев каква е границата между личните пари и фирмените. Защо сме в дефлация, има ли я в България? Печатат ли се пари, очаква ли се инфлация и кога? Ще се повтори ли 1996 г.?

Българските зъболекари – казва за финал той – са хора с много голям опит. Те също работят с хора, много добре познават и психологията. Зъболекарите много добре се включват в работилниците и прилагат принципите за управление на личните пари. Всеки по неговия си начин, в неговата си ситуация. Това не са някакви си тайни на богатите, това са вечни принципи, които работят. Човек не се замисля, а когато се замисли, ги прилага и тогава започват да идват резултатите.

Вижте цялото видео интервю

Интервю със Стойне Василев, Ирина Горялова и Петър Горялов

Интервю на Сергей Пенов, издател и главен редактор на в. "Стоматологичен свят" със Стойне Василев, Ирина Горялова и Петър Горялов за предстоящата онлайн работилница “Как да управлявате личните пари при несигурност?” на 13 септември от 16 до 18:30 ч.: https://www.facebook.com/events/1657334064431301

Публикувахте от Sustainable Profitable Dental Business в Петък, 4 септември 2020 г.