Преди 6 години – през октомври 2014 – Асоциацията на денталните мениджъри в България (АДМБ) и Съюзът на зъботехниците в България (СЗБ), отбелязаха Световния ден на усмивката. В хармония със слогана на празника „Направи добро, помогни на някого да се усмихне”, те дариха 990 овощни дръвчета за засаждане в земя, собственост на Троянския манастир. И участваха в засаждането. Площта бе 12 декара.

Идеята бе на тогавашния президент на СЗБ г-н Иван Беров, който освен зъботехника е завършил и теология, приятел и събрат на Негово Преосвещенство Велички епископ Сионий, тогава игумен на Троянския манастир.

По думите на игумена „за ведрост” началото на символичното засаждане на овошките (те бяха засадени професионално в последствие) бе поставено със запалване на огън.

В краят на август 2020 група съмишленици от АДМБ дойде на засадената преди време площ и видя – овошките, с красиви корони, бяха издигнали ръст. И родили плод.

Поводът АДМБ да бъде на това място бе, за да проведе традиционната си неформална лятна среща. Всъщност – да види как през годините природата увенчава с растеж и плодове общите и искрени човешки усилия.

За да се помни, трябва да изпишем приноса на онези, които са положили тези общи човешки усилия. 990-те овощни дръвчета бяха подсигурени както следва: от АДМБ – 300, СЗБ – 200, РК на БЗС-София – 200. Лични дарения бяха направени от Стоян Христов, Сливен – 50, Петър Йорданов, В. Търново – 100, Иван Беров – 100. 40 дръвчета бяха дарени от собствениците на разсадниците.

Преди 6 години групата единомишленици от АДМБ бе в придружението на игумен Сионий. Тогава той им пожела:

 „Пожелавам Божията благодат да бъде над всички вас, над семействата ви, над дeцата ви и над целия православен български народ. Да бъде пазен от Бога и да върви укрепен със силата на православната си вяра.“

Укрепена с тази силна вяра, Асоциацията на денталните мениджъри в България вървеше по своя път. И ето – през 2020 г. тя навършва 10 години от учредяването си – плод на общи и искрени човешки усилия.