Диамантени борери с родиево-платинова сплав. Компанията DeltaDent, Италия произвежда от 1976 г. само диамантени борери със свързващо вещество родий-платина.

Диамантените борери са един от най-използваните продукти от лекаря по дентална медицина, еволюирали през годините. Нерешените проблеми са ограничена ефективност – веднага след първата употреба диамантените борери губят 50% от абразивната си сила, поради отлепването на първия повърхностен слой диамант. Това затруднява последващите употреби, генерирайки неблагоприятно съотношение качество/цена. Тези проблеми оказват влияние върху ежедневната работа на денталния лекар. Забавят я значително и увеличават разходите и неудобствата.

За разлика от всички диамантени борери Diamco® се правят по занаятчийски и неиндустриален начин

За разлика от всички диамантени борери Diamco® се правят по занаятчийски и неиндустриален начин. DeltaDent заявяват, че “затова имат 6/8 работни седмици на производство, тъй като искат да спазят традицията от 1976 г. “Вместо токсичната никелова хромова сплав ние използваме благородна и нетоксична родиево-платинова сплав. Тя създава висока молекулна компактност, която предотвратява отделянето на диамантите.

Diamco® е с твърдост по скалата на Vickers от 950, в сравнение с класическите 300/600 Vickers, увеличавайки двойно абразивната сила. Освен това той създава защитна решетка на оперативната част, която предотвратява месенето, абразията и последващите процеси на почистване.

Използваният диамант е естествен, MB-1-PT, който гарантира коефициент на триене от 0,58 спрямо 2-те стандартни фрези. С последващото предимство да прегрее по-малко и да продължи повече от два пъти. Диамант, който се отлага чрез процес на поцинковане върху електроцентрирана швейцарска стъбла от неръждаема стомана. Със стойности на съпротивление в KP/mmq, равни на 250, стъбла, които не почерняват при стерилизация.

В сравнение с преди 50 години материалите са се променили, те са от ново поколение – например цирконий. Клиничните практики са по-прецизни и е немислимо да се работи с ненадеждни инструменти. Особено в този абсурден момент, който преживяваме. Сега е необходимо внимателно да оценяваме всеки един аспект от бизнеса, за да не намалее производителността и да не се губят пари.”

От DeltaDent казват още: “Diamco® борерът гарантира невероятен оперативен капацитет и дълготрайност, удвояваща стандартната. Това позволява да се намали наполовина цената му за клиента. Важно е да подчертаем отново – от 1976 г. ние сме компания, специализирана само в производството на родиево-платинени диамантени борери. 44 години работим със съзнанието, че всяка грешка в качеството ще отмени ползите на продуктите, които изтъкнахме.

Основните производители в сектора днес са Intensiv и Komet. Респект към тези марки! Всяка от тях е със своите предимства. Intensiv е съсредоточен върху диамантени борери. Komet има широко и задълбочено приложение.

Нашето предимство е, че ние използваме само родиево-платиново свързващо вещество. При работа борерите ни гарантират дълъг експлоатационнен живот. Това е в съответствие на динамичния и с високи изисквания дентален пазар.”

Вижте видеото

ДИСТРИБУТОРZEKI DENTAL

 ‭+359 888 533 711  •    http://zekidental.com  •   zekidental@gmail.com