Нови тенденции в естетиката на лицето с интелигентни производни на кръвта

В началото на 2020 г. „ВЕ и ХА България“ обяви курс с проф. Клеопатра Накопулос на тема „PRF в лицевата естетика. Cleopatra Technique” като допълнение на приложението на PRF – протоколите на Dr. Choukroun“. Курсът беше планиран за 16 май 2020 г. като продължение на проведения през нoември 2019 г. в София  двудневен семинар с изобретателя на PRF – Dr. Joseph Choukroun.

Предвид въведеното извънредно положение събитието беше отложено за 22 август 2020 г. и вследствие на порeдните противоепидемични мерки се наложи лекторът проф. Клеопатра Накопулос да представи темата от своята клиника в Атина онлайн чрез двупосочна аудио и видео връзка ZOOM.

Неудобствата на „новата реалност“ не попречиха на участниците да се доверят, както на организатора „ВЕ и ХА България“ ЕООД, така и на проф. Клеопатра Накопулос – бакалавър по биология и дентална медицина от Университета GANNON, САЩ и Атинския университет. Нейното  първо представяне пред български клиницисти се осъществи изключително успешно на 22 август т. г. в хотел “Хилтън“ в София.

На онлайн събитието, в две зали с осигурена дезинфекция на повърхности и въздух с UVC лампи и необходимото отстояние на участниците един от друг, с осигурен превод на български език, голям екран и отлично техническо обезпечаване, присъстващите над 41 лекари по дентална медицина – от тях само три дерматологични клиники – имаха възможността да чуят и гледат проф. Клеопатра Накопулос, както и да задават своите въпроси към нея.

Целта на курса е въвеждането на лицевата естетика като средство за подобряване на цялостния външен вид на пациента, като не се ограничава до зъбното му състояние. Използването на Cleopatra TechniqueTM е иновативна процедура за подмладяване на кожата, която може да се използва във всекидневната практика, с максимално съотношение цена/полза както за лекаря, така и за пациента. Медицинските специалисти успешно са включили растежните фактори в своите практики, често във връзка с други модалности като хиалуронова киселина, инжекции с ботулинов токсин, PDO конци (конци с лифтинг ефект от полидиоксанон) и процедури с лазер.

Стъпка по стъпка бяха описани процедурите от предварителната подготовка, фактическото лечение, последващо лечение и домашни грижи, така че да се постигнат оптимални  резултати до 2 години и последваща поддържаща терапия.

Проф. Клеопатра Накопулос е изобретател на Cleopatra TechniqueTM и лидер в областта на лицевата естетика с производни на кръвта, лазери и естетична медицина повече от 15 години.

Притежава частни клиники в Атина и Триполи, Гърция, специализирани в областта на пародонтологията, микрохирургията, оралната имплантология, лазерната и лицевата естетика. Сътрудник е в научните разработки на Dr. Joseph Choukroun, изобретател на PRF (Platelet Rich Fibrin – богат на тромбоцити фибрин) техниката и разработил протоколите, на които се основава Cleopatra TechniqueTM.

Пълната биография на проф. Клеопатра Накопулос можете да прочетете тук

Проф. Клеопатра Накопулос

Техниката  PRF е свързана с това да се вземат от кръвта на пациента бързорастящи фактори, който действат за бързото възстановяване на кост и на меки тъкани. Постига се чрез центрофугиране при ниска скорост. Целта е да се увеличи клетъчното съдържание чрез освобождаване на растежни фактори и стволови клетки. PRF се прилага много успешно в имплантологията, лицево-челюстната хирургия, пародонтологията и ортопедията.

На същия принцип проф. Клеопатра Накопулос прилага PRF и в дерматологията, т.е. в лицевата естетика. Лекарите по дентална медицина пък могат да я прилагат в периоралната сфера.

  – PRF е регеративна терапия – каза тя – регенерирате нещо, което съществува, т.е. материя  – със собствени клетки, произход от собственото тяло, биологично регенеративно лечение.

Cleopatra TechniqueTM

Представяйки своята Cleopatra TechniqueTM , проф. Накопулос подчерта, че тази техника клони към нехирургичния подход и осигурява огромен пазар. По-неинвазивно и безопасно лечение е, запазва лицевите черти и е без болничен престой.

  – Мислете като гримьори – посъветва тя. И допълни – много е важна фотодокументацията – преди и след интервенцията. За да се види резултатът, промяната. Естетичната медицина, подмладяването на кожата е лукс, а луксът култивира уникалност. От маркетингова гледна точка това създава в съзнанието на хората представата, че се отличават от останалите. Тази процедура е за определена група хора, които искат именно това – да се отличават и желаят да платят високата й стойност. Затова тя осигурява добри доходи. Така че маркетирайте услугата си към тях, не като към пациенти, а като към потребители – подчерта проф. Накопулос. Защото има тясна връзка между луксът и потребителите. Луксът не е ново преживяване, а това къкъв съм. Търсете известни лица, инфлуенсъри, направете им безплатни процедури, за да могат да ви популяризират в социалните мрежи.

Събитието завърши в 18,30 ч. с “Да” и “Не” в естетичната медицина. Какво никога не трябва да се прави в естетичните протоколи.

Както за проф. Клеопатра Накопулос, така и за участниците и организатора „ВЕ и ХА България“ този онлайн целодневен семинар беше първи по рода си, но изключително ползотворен и успешен и предизвика голям интерес за следващ курс най-вероятно през пролетта на 2021 г.

Официален медиен партньор на събитието бе „Стоматологичен свят“.

За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към фейсбук групата Сподели със „Стоматологичен свят“.

Акцентите от деня и седмицата следете и на нашата Фейсбук страница.